Blind dates

Voor het kunstenproject “Hoogstpersoonlijk” , een initiatief van Blindenzorg ‘”Licht en Liefde”, heb ik een bijdrage geleverd in de vorm van foto’s en audio onder de titel “blind dates“. De tentoonstelling was te bezichtigen van 10 november tot 3 december 2023 in het SMAK te Gent.

“Als ziende mensen elkaar voor de allereerste keer ontmoeten, scannen ze elkaar visueel. Zo krijgen ze onmiddellijk een beeld van de ander: hoe die eruitziet en zich gedraagt, welke kleren hij of zij aanheeft, … Door al die informatie denken ze dat ze de ander kennen. Tegelijk blijft de dialoog bij zo’n eerste kennismaking altijd een beetje oppervlakkig, met veel smalltalk.

Hebben blinde en slechtziende mensen dat ook? Als de façade van het visuele wegvalt, leren mensen elkaar dan sneller op een diepe manier kennen?

Dit zijn foto’s van gesprekken tussen blinde en ziende mensen die elkaar voor de eerste keer ontmoetten. Uit de geluidsopnames blijkt duidelijk dat de gesprekken een diepere inhoud en betekenisvoller zijn.

audiofragment

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag